Jorinde Verwimp in Belgisch EK team

Gepubliceerd op 3 augustus 2015

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap plaats. Het Belgisch Kampioenschap was het laatste selectiemoment voor de Europese Kampioenschappen in Aken, dat vanaf 10 augustus van start gaat. Jorinde Verwimp nam met haar topper Tiamo (v. Lester) deel aan het BK.

Op de eerste dag was er een derde plaats voor Jorinde en Tiamo in de Grand Prix. De score was 70.88%. Het verschil met de eerste plaats was slechts één procent. Vrijdag stond de Grand Prix Special op het programma en ditmaal was er een tweede plaats voor Jorinde met 71.33%. De afsluitende kür op muziek werd zaterdag verreden. Jorinde en Tiamo groeide in de wedstrijd, iedere dag ging het beter en werden er minder fouten gemaakt. Jorinde reed voor de eerste keer haar nieuwe kür en deed dit niet onverdienstelijk. Met een score van 74.85% nam ze leiding en won ze de kür op muziek. Het verschil met Jeroen Devroe was slechts 0,25%. Overall mocht Jorinde het zilver in ontvangst nemen, een super prestatie op haar eerste senioren BK!

Jorinde was niet alleen succesvol bij de senioren. Ook met haar andere paarden wist ze op het podium te komen. Met Abel behaalde ze brons in de Brons Cup en met Arie Sollenburg behaalde ze zilver in de Silver Cup.

Aansluitend op het Belgisch Kampioenschap dressuur is het team bekend gemaakt dat België gaat vertegenwoordigen op het EK in Aken. Chef d'equipe Jeroen van Lent en team-trainer Sjef Janssen maakten de volgende namen bekend:
- Jeroen Devroe met Eres DL (v. Sir Lui)